Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі подав в НАБУ заяву з проханням перевірити звинувачення щодо нього


Міхеїл Саакашвілі подає заяву до Антикорупційного бюро України
Міхеїл Саакашвілі подає заяву до Антикорупційного бюро України

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі приїхав в офіс Національного антикорупційного бюро України і подав заяву з проханням перевірити звинувачення щодо нього.

«Щодо мене висуваються безліч звинувачень пов’язаних з Одеським припортовим заводом та іншими питаннями... Прошу НАБУ розслідувати ці звинувачення, а також розслідувати участь самих обвинувачів і вищих посадових осіб уряду в махінаціях, пов’язаних з ОПЗ… а також інших корупційних справах», – йдеться в заяві Саакашвілі.

Міхеїл Саакашвілі під час Антикорупційного форуму в Одесі заявив, що через корупційні схеми на Одеському припортовому заводі та кількох інших стратегічно важливих підприємствах держава втрачає 700 мільйонів доларів.

Перший заступник директора Одеського припортового заводу Микола Щуриков заявив, що Одеський припортовий завод підготував позови до суду проти Саакашвілі. Щуриков також наголосив, що подаватиме позиви і від свого імені щодо захисту ділової репутації та честі, яка постраждала внаслідок звинувачень очільника Одеської ОДА.

Одеський припортовий є містоутворюючим підприємством, він розташований на території міста Южного з населенням близько 32 тисяч. За звітом ОПЗ, за 9 місяців 2015 року чистий прибуток підприємства склав 205 мільйонів гривень. Виробляє гігант хімічної промисловості переважно аміак та карбамід, сировиною для яких є газ.

XS
SM
MD
LG