Доступність посилання

ТОП новини

На місці останнього концерту Скрябіна відкрили сквер пам’яті


У Кривому Розі, на місці останнього концерту українського музиканта Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), у четвер створили сквер його пам’яті.

Як повідомили шанувальники творчості Скрябіна з Кривого Рогу, дерева – калини та липи – вони висадили біля Палацу молоді і студентів. Рішення відкрити сквер було ухвалене на засіданні оргкомітету заходу за участю виконувача обов’язків ректора Криворізького національного університету Миколи Ступника, архітекторів міста, представників лісгоспу та активістів фан-клубу «Скрябін».

Як повідомили активісти, у четвер вони висадили 30 дерев, але у майбутньому сквер розширять і облаштують. Згодом там же, планують активісти, буде встановлений пам’ятник музикантові.

Раніше, у липні 2011 року, на Дніпропетровщині, поблизу села Лозоватка під Кривим Рогом, де загинув український музикант Андрій Кузьменко, відкрили пам’ятний знак. У заході взяли участь рідні та близькі Андрія Кузьменка, зокрема, його батько, дружина, донька, шанувальники його творчості, священики.

1 лютого 2015 року Андрій Кузьменко провів у криворізькому Палаці молоді свій останній концерт в рамках турне, присвяченого 25-річчю гурту «Скрябін». Наступного дня він загинув в ДТП.

XS
SM
MD
LG