Доступність посилання

ТОП новини

Заступник Авакова їздить на позашляховику Могильова з номерами прикриття – «Схеми»


Заступник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олексій Тахтай використовує для пересування позашляховик марки Cadillac Escalade з номерами прикриття. Цей автомобіль був у користуванні екс-міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, якому закидали марнотратство через купівлю цього авто класу «Люкс». Це підтвердили одразу два джерела журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та UA:Першого каналу, під час розслідування.

Марки та номерні знаки цього та інших зафіксованих під час розслідування автомобілів «Схеми» направили у запиті до МВС.

Той факт, що керівництво МВС України продовжує використовувати дорогі авто, придбані ще за часів Віктора Януковича, речник МВС Артем Шевченко журналістам пояснив: «Є таке припущення, що, можливо, ця постанова була якимось чином змінена або відкоригована».

У травні 2014 року уряд Арсенія Яценюка вирішив розпродати службові автопарки міністерств та видав постанову, щоб зробити офіційним це доручення. Після розпродажу у МВС для користування центрального апарату мало б залишитись лише три автомобілі.

Про дорогий позашляховик Анатолія Могильова громадськість вперше згадала наприкінці літа 2010 року. В автопарку тодішнього Міністерства внутрішніх справ виявили елітний автомобіль вартістю близько одного мільйона гривень. Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, який був на посаді з березня 2010 до листопад 2011 року, заявляв, що автомобіль купили не за державні кошти, а його подарували. Зрештою автомобіль планували передати Міністерству закордонних справ для зустрічей іноземних делегацій.

XS
SM
MD
LG