Доступність посилання

ТОП новини

У Франції скасували показ фільму «Крым. Путь на Родину»


У Франції активісти з української діаспори домоглися скасування показу російського фільму «Крым. Путь на Родину», який розповідає про анексію півострова. Цей фільм планували показати у французькому місті Бордо у п’ятницю, 11 грудня.

Для того, щоб домогтися від міської влади скасування кінопоказу, активісти ініціативи «Євромайдан Бордо» (Collectif Euromaidan Bordeaux) створили відповідну петицію. Про це Крим.Реалії повідомив українець, який живе у Франції, учасник «Євромайдан Бордо» Василь Сліпак.

«Активісти оперативно відреагували на афішу цього показу і запустили поширення петиції, і паралельно контактували з посольством, щоб вони написали у терміновому порядку лист мерові Бордо Алену Жюппе. Ініціатива швидко поширилась у різних французьких спільнотах українців у соцмережах. Пізніше петиція потрапила до українського сегменту, і вже до кінця дня кількість підписантів істотно збільшилась», – розповів Василь Сліпак.

Посольство України у Франції вітало скасування кінопоказу і подякувало громадськості за її роль у цьому рішенні міської влади Бордо.

«Як нас запевнив представник міської ради Бордо, запланований на 11 грудня кінопоказ фільму «Крым. Путь на Родину» скасовано мером Алленом Жюппе. Вітаємо це суспільне рішення. Спасибі українській громаді за активну громадянську позицію і спільну роботу», – йдеться у повідомленні посольства на сторінці дипломатичного відомства у Facebook.

Фільм «Крым. Путь на Родину» – двогодинне документальне кіно, в якому президент Росії Володимир Путін та інші фігуранти подій, які стались на півострові рік тому, розкривають свою версію того, як Крим переходив під контроль Москви.

У Молдові припинили трансляцію російського телеканалу «Росія 24» через трансляцію фільму «Крым. Путь на Родину», оскільки, як заявила Координаційна рада з телерадіомовлення, в цьому фільмі використовували «агресивні формулювання, що мають антидержавну спрямованість щодо України».

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG