Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» йде з блокпостів на адмінкордоні з Кримом


Представники «Правого сектору» заявляють про завершення своєї участі в акції щодо «громадянської блокаді» Криму і знятті чергувань на всіх блокпостах. Про це у п’ятницю, 11 грудня, Крим.Реаліі повідомив речник «Правого сектору» Олексій Бик.

«Оперативний штаб« Правого сектору» на блокаді ухвалив рішення, що у зв’язку з тим, що наші партнери по блокаді дозволили пускати електрику, фактично усунули нас від ухвалення рішень, ми змінюємо формат присутності на кордоні з Кримом. Ми більше не будемо брати участь у кримському Майдані, блокувати дороги, стояти на блокпостах. Ми завершили свою участь у блокаді Криму», – зазначив Олексій Бик.

Він додав, що не виключає ймовірності повернення на акцію з блокади півострова, «але це передбачає додаткові узгодження, переговори, і зміни формату відносин у рамках блокади».

Один з ініціаторів акції щодо «громадянської блокади» Криму Ленур Іслямов повідомив Крим.Реаліі, що представник «Правого сектору» залишається в штабі акції.

«Правий сектор» покидає цивільні пости, які зараз сенсу вже не мають. Ми теж ці блокпости зараз залишаємо, бо ми їх переформатуємо. У нас немає жодних проблем з «Правим сектором». Ми саму громадянську акцію переформатуємо», – наголосив Іслямов.

20 вересня на адміністративному кордоні материкової України з Кримом почалася громадянська акція щодо блокаді Криму. Активісти не пропускали у Крим вантажівки з продуктами і товарами.

Серед вимог учасників блокади – звільнення політв’язнів, дотримання прав людини у Криму, допуск на півострів міжнародних місій.

22 листопада були підірвані опори ліній електропередач у Херсонській області, через що до Криму припинила надходити електроенергія. Учасники акції заявили про початок енергетичної блокади. 8 грудня електропостачання Криму з території материкової частини України частково відновили.

XS
SM
MD
LG