Доступність посилання

ТОП новини

Нинішні працівники ЧАЕС продовжують роботу з повного подолання наслідків аварії – адміністрація


Саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС (архівне фото)
Саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС (архівне фото)

В адміністрації Чорнобильської АЕС 14 грудня, в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, заявили про те, що нинішні працівники станції продовжують роботи, початі попередніми ліквідаторами, з повного подолання наслідків трагедії, що сталася майже 30 років тому.

«Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті…Персонал станції, як ніхто інший, усвідомлює всю велич подвигу ліквідаторів аварії в 1986-му. Побудувавши «Укриття», ви подарували людству час на розробку та реалізацію заходів, необхідних для повного подолання наслідків аварії. Саме тому кожен працівник ЧАЕС на своєму робочому місці щодня докладає величезних зусиль для того, щоб гідно продовжити справу, розпочату вами», – йдеться у заяві на сайті ЧАЕС в понеділок.

Повідомляється також, що сьогодні відбудеться прес-тур до зони відчуження для представників українських та закордонних ЗМІ, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Крім того, з нагоди дати президент України Петро Порошенко візьме участь вцеремонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» у Києві.

Навесні цього року лідери групи G7 заявили, що будівництво нового проекту укриття над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС буде завершене до листопада 2017 року попри недостатнє фінансування. Роботи із будівництва нового укриття над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС розпочали у 2007 році.

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.

14 грудня в Україні – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

XS
SM
MD
LG