Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відмовив захисту в проведенні слідчого експерименту


Надія Савченко на засіданні суду в Донецьку, 10 грудня 2015 року
Надія Савченко на засіданні суду в Донецьку, 10 грудня 2015 року

Суд у Донецьку Ростовської області Росії, який 14 грудня відновив розгляд справи проти громадянки України Надії Савченко, відмовив захисту українки у проведенні слідчого експерименту.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на минулому засіданні захист запропонував провести слідчий експеримент: піднятися на вишку, з якої, як стверджують прокурори, Савченко корегувала вогонь, і спробувати розгледіти людей за 2,6 кілометра.

​Прокурори на попередньому засіданні просили перерву для розгляду клопотання. Сьогодні у суді заявили протест, і суд у проведенні експерименту відмовив.

Крім того, як повідомив адвокат Савченко Микола Полозов, захист попросив суд долучити до справи висновок спеціаліста щодо відеозапису сепаратистів із кадрами взяття Савченко в полон, а також допитати фахівця в режимі відеоконференц-зв’язку.

Прокурори протестували. Рішення з цього приводу суд відклав на середу, 16 грудня.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що захист не оскаржуватиме рішення російського суду першої інстанції, яким би воно не було. За його словами, наполягає сама Надія Савченко.

XS
SM
MD
LG