Доступність посилання

ТОП новини

Бухгалтера української бібліотеки в Москві забрали на допит, зв’язку з нею немає – колеги


У Бібліотеці української літератури в Москві заявляють, що слідчі забрали на допит бухгалтера бібліотеки Ніну Джебятовську, і зв’язку з нею наразі немає.

Як повідомила Радіо Свобода співробітниця бібліотеки Анна Павлюкова, спочатку правоохоронці прийшли без повістки і заявили, що бухгалтер має піти з ними, щоб дати свідчення. Вона попросила повістку, і її прислали факсом. Бухгалтер виявила бажання прийти на допит з адвокатом. «Правоохоронці пішли і прийшли через дві години з постановою про примусовий привід на допит. Де вона зараз перебуває, ми не знаємо, зв’язатися з нею ніхто не може», – повідомила Павлюкова, в якої 14 грудня вранці російські слідчі провели обшук.

За її словами, адвокат телефонує слідчому і бухгалтеру, щоб з’ясувати ситуацію, але телефони не відповідають. «Ми не знаємо, де наша співробітниця, куди її відвезли», – сказала Павлюкова.

Раніше сьогодні адвокат Іван Павлов повідомив про обшук у двох співробітників Бібліотеки української літератури в Москві, які проходять свідками у справі директора установи Наталії Шаріної, обвинуваченої в причетності до розповсюдження екстремістської літератури. Шаріна наразі перебуває під домашнім арештом. Одна зі співробітниць, як уточнив адвокат, – дочка Шаріної.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що співробітники Бібліотеки української літератури в Москві, в квартирах яких 14 грудня пройшли обшуки, були фіктивно працевлаштовані в установі.

XS
SM
MD
LG