Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Керчі замалювали останнє графіті з зображенням Путіна


У центрі Керчі не залишилося жодного графіті із зображенням президента Росії Володимира Путіна. Як повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії», останній великий портрет на стіні занедбаного літнього кінотеатру в районі міської набережної, в кінці листопада розмальований невідомими, комунальні служби зафарбували у коричневе, як і всі інші.

Таким чином, це вже третя пофарбована цим кольором стіна в центрі кримського міста, де раніше на фоні місцевих пам’яток був зображений російський президент. Графіті на набережній було популярним місцем серед городян і приїжджих: тут часто можна було бачити людей, які фотографувалися.

Графіті із зображенням Путіна в Керчі з’явилися цього літа. Авторами портретів, як повідомляла місцева «влада», стали молоді керченські і московські художники.

Однак протягом осені графіті почергово розмальовували невідомі: на одному з них Путіну домалювали свастику, окуляри і вусики, як у Гітлера, інші обписали синьою фарбою і нецензурними словами.

Наприкінці листопада «поліція» затримала студентів, які, як повідомлялося, дали свідчення. Проте вже через кілька днів після цього було розмальоване графіті з Путіним на набережній.

Інформації про те, чи будуть відновлені зображення, від міської «влади» поки що не було.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG