Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав законним скликання сесії міськради Кривого Рогу, на якій депутати склали присяги


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Суд у Дніпропетровську відхилив позов народного депутата від «Самопомочі» Ярослава Маркевича та кандидата в депутати міськради Кривого Рогу Андрія Немченка, підтвердивши таким чином, що депутати міськради і міський голова Кривого Рогу законно склали присяги на сесії міської ради 16 листопада. Про це йдеться у рішенні, яке ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

За текстом ухвали, позивачам відмовили визнанні протиправними дій Криворізької міської виборчої комісії щодо скликання сесії міськради, на якій відбулось складання присяг, також відмовлено в скасуванні цієї постанови ТВК.

Це рішення суду може бути оскаржене в Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді впродовж 10 днів.

Минулого тижня Дніпропетровський апеляційний суд скасував рішення Криворізької міської виборчої комісії про розформування 6 районних комісій і формування їх у новому складі. Ще раніше Дніпропетровський окружний адміністративний суд визнав незаконними дії секретаря Криворізької міської виборчої комісії Павла Демченка щодо скликання засідання комісії вночі 30 листопада, а також визнав протиправним і скасував рішення про припинення повноважень районних комісій.

Упродовж чотирьох тижнів після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG