Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відмовився призначити громадським захисником українського адвоката


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії, який розглядає справу проти громадянки України Надії Савченко, відмовився залучити до справи як громадського захисника українського адвоката Олександра Плахотнюка, повідомляють адвокати Савченко.

За словами адвоката Савченко Миколи Полозова, законних підстав при відмовах у клопотаннях захисту донецькі судді не оголошують, «адже їх просто немає».

«Треба відзначити, що адвокат Плахотнюк представляє інтереси Савченко у справі про її викрадення, розслідуваній СБУ… Як громадський захисник у суді Росії, український адвокат Плахотнюк зможе дати пояснення про отримані ним в Україні документи… Суд вважає, що документи, отримані адвокатом Савченко в Україні Плахотнюком отримані «непроцесуальним шляхом», – написав Полозов у Twitter.

Інший адвокат Савченко, Марк Фейгін назвав відмову суду грубим порушенням права Савченко на вибір «іншої особи» як захисника.

Суд у Донецьку Ростовської області Росії сьогодні продовжує розгляд справи Савченко. Другий тиждень свої докази надає сторона захисту у справі. За словами адвокатів, за цей час Донецький суд не долучив жодного документа, наданого захистом, про невинуватість Савченко.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що захист не оскаржуватиме рішення російського суду першої інстанції, яким би воно не було. За його словами, на цьому наполягає сама Надія Савченко.

XS
SM
MD
LG