Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії продовжив арешт Савченко, вона оголосила відвід суду


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії продовжив арешт громадянки України Надії Савченко до 16 квітня 2016 року, повідомляє адвокат Микола Полозов.

Із клопотанням про продовження утримання українки під вартою до суду звернулися прокурори.

У відповідь Надія Савченко оголосила відвід суду.

Раніше адвокати повідомили, що Надія Савченко від завтра і до кінця суду оголошує голодування, а після вироку планує оголосити сухе голодування, вимагаючи звільнення.

Суд у Донецьку Ростовської області Росії сьогодні продовжує розгляд справи Савченко. Другий тиждень свої докази надає сторона захисту у справі. За словами адвокатів, за цей час Донецький суд не долучив жодного документа, наданого захистом, про невинуватість Савченко.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що захист не оскаржуватиме рішення російського суду першої інстанції, яким би воно не було. За його словами, на цьому наполягає сама Надія Савченко.

XS
SM
MD
LG