Доступність посилання

ТОП новини

Україна почала готувати перший батальйон Сил спеціальних операцій – представник Генштабу


Андрій Ординович
Андрій Ординович

Україна «в одному з тренувальних центрів» почала підготовку інструкторів та одного батальйону сил спеціальних операцій. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив заступник начальника головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генштабу ЗСУ Андрій Ординович.

За його словами, у підготовці беруть участь партнери зі США і Литви.

«Ви в суспільстві бачили різні дискусії. На сьогоднішній день крапка поставлена, структура створена», – сказав представник Генштабу.

​Ординович уточнив, що вже затверджена структура командування сил спеціальних операцій і узгоджений протокол співпраці між штабом сил спеціальних операцій НАТО і Збройними силами України.

«Процес пішов, нам залишилось довести його до логічного завершення, – додав він. – У близькій перспективі ми будемо мати відповідні сили і засоби в силах спеціальних операцій для адекватної відсічі збройній агресії з боку нашого північного сусіда».

Новий рід військ – Сили спеціальних операцій – сформують в Україні до кінця року, заявляв раніше міністр оборони Степан Полторак, він пообіцяв, що у 2016 році вони зможуть виконувати бойові завдання.

Раніше народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фріз звинуватила Генеральний штаб у зриві створення Сил спеціальних операцій, заявивши, що Генштаб не йде на контакти з представниками НАТО. Генеральний штаб ці звинувачення відкинув.

XS
SM
MD
LG