Доступність посилання

ТОП новини

Росія: руфер Подрезов вийшов на волю після пом’якшення вироку


Володимир Подрезов
Володимир Подрезов

У Росії Московський міський суд пом’якшив вирок одному з фігурантів справи щодо фарбування зірки на Котельничеській набережній російської столиці в кольори українського прапора.

У четвер, 17 грудня, суд змінив покарання для руфера Володимира Подрезова, замінивши реальний термін ув’язнення на обмеження волі строком на два роки.

Подрезова звільнили у залі суду.

Причиною для зміни покарання Володимиру Подрезову стало те, що трійка суддів виключила з вироку посилання, що раніше він здійснив крадіжку. Суд апеляційної інстанцією відмовився вважати це обтяжуючою обставиною.

При цьому, за рішенням суду, Володимир Подрезов має регулярно відзначатися у відповідних органах. Йому заборонено відвідувати розважальні заклади і масові заходи, а також перебувати на вулиці після 22.00.

У так званій «справі руферів» у Росії проходили п’ятеро людей. Четверо підсудних – Олександр Погребов, Олексій Широкожухов, Євгенія Короткова і Ганна Лепьошкіна, які заявили про свою невинність, були виправдані Таганський судом Москви. Обвинувальний вирок був винесений лише Подрезову.

20 серпня 2014 зірка на шпилі висотки на Котельничеській набережній у Москві виявилася розфарбованої у кольори українського прапора, а на найвищу точку будівлі був поставлений український прапор.

Відповідальність за розфарбовування шпиля взяв на себе український руфер Павло Ушевець, відомий в інтернеті під псевдонімом Григорій Мустанг. У Росії він заарештований заочно.

XS
SM
MD
LG