Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці Дніпропетровська мітингували проти податкової реформи


Підприємці Дніпропетровська мітингували проти податкової реформи (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

У п’ятницю, 18 грудня, в Дніпропетровську відбулась акція протесту місцевих підприємців проти податкових змін в Україні. Кілька десятків представників малого бізнесу пікетували будівлю обласної державної адміністрації, тримаючи в руках плакати з написами «Підприємці – не вороги, не треба проти них санкцій!», «Не вбивайте малий та середній бізнес!», «Ні законопроекту 36-30!» тощо.

За словами учасників пікету, вони стурбовані проектом змін у сфері оподаткуванні, запропонованим урядом. Проект, за їхніми словами, не передбачає жодного зниження ставок або зменшення тиску на малий бізнес, і якщо такий закон ухвалять, то спрощена система оподаткування буде повністю знищена.

Підприємці переконані, що болюче вдарить по малому бізнесу і обов’язкове використання в Україні з липня 2016 року касових апаратів.

«Ми не проти платити податки, ми – за, але хочемо платити їх за зрозумілою схемою. Наприклад, чому ми маємо сплачувати ПДВ наперед, авансом, щойно відвантаживши товар покупцеві? А може, покупець той товар поверне? Такого немає в жодній країні світу», –прокоментував один з активістів журналістові Радіо Свобода.

Підприємці заявляють про готовність відстоювати свою позицію подальшими акціями протесту. Зокрема під час пікету учасники ухвалили резолюцію, яку адресували до облдержадміністрації, щоб та передала вимоги дніпропетровських підприємців керівництву країни.

10 грудня Кабінет міністрів України затвердив проект Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік, який на ньому базується. 17 грудня ці документи обговорювали на засіданні Верховної Ради. Уряд та парламентарії дійшли згоди, що роботу над новим Податковим кодексом продовжать наступного року.

Водночас лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що ухвалення парламентом змін до Податкового кодексу в першому читанні заплановане на 24 грудня. Також він зазначив, що в цей день депутати розглянуть проект державного бюджету на 2016 рік. За його словами, урядовий проект Податкового кодексу буде ухвалений в першому читанні, протягом наступного першого кварталу над ним працюватимуть, а в дію документ планують ввести в 2017 році.

XS
SM
MD
LG