Доступність посилання

ТОП новини

Святий Миколай приймає малечу в резиденції Богдана Хмельницького в Чигирині


В історичній козацькій столиці Чигирині, що на Черкащині, 19 грудня відкрилася резиденція Святого Миколая. Кожна дитина за вірш, пісню чи побажання отримувала від нього солодкий подарунок.

Чимало маленьких відвідувачів у самій резиденції написали листи українським військовим. У більшості з них, окрім загальних побажань, були зичення миру в Україні. Святий Миколай та його помічники обіцяли маленьким відвідувачам обов’язково доставити листи на передову.

Окрім того, в резиденції Богдана Хмельницького, де діток і приймає Святий Миколай, малеча та їхні батьки долучилися до майстер-класів із виготовлення ляльок-мотанок, різдвяних прикрас, виробів із керамічної глини, а також взяли участь в інтерактивних розвагах-загадках. За попередніми підрахунками організаторів, 19 грудня фестиваль відвідали близько двох тисяч гостей.

Сьогодні в Чигирині також встановили національний рекорд України. Місцеві кухарі виготовили найбільший вареник із гречаного борошна довжиною 1 метр 80 сантиметрів. До його начинки увійшло 42 кілограми сиру і 10 кілограмів родзинок. Варили вареник-рекордсмен більше двох годин, а з’їли його відвідувачі за півгодини.

Фестиваль Святого Миколая у козацькій столиці часів Хмельницького відбувається уперше і триватиме два дні – 19 і 20 грудня.

XS
SM
MD
LG