Доступність посилання

ТОП новини

Польська «Газета виборча» закриває корпункт у Москві


Польська «Газета виборча» закриває свій корпункт у Москві, повідомив кореспондент цього видання у Росії Вацлав Радзивинович в інтерв’ю «Інтерфакс». Він висловив сподівання, що це тимчасовий захід.

Минулої п’ятниці кореспондента «Газети виборчої» Вацлав Радзивиновича викликаний до МЗС Росії і відкликали його журналістську акредитація. Йому наказали упродовж 30 днів залишити територію Росії.

Радзивинович повідомив, що готується до від’їзду з Росії. «Я вже збираю речі, сподіваюся, що встигну у терміни», – зазначив він.

Директор департаменту інформації МЗС Росії Марія Захарова заявила, що видворення польського журналіста з Росії є симетричним заходом у відповідь на позбавлення акредитації та права на проживання російського журналіста Леоніда Свиридова, який працював позаштатним кореспондентом МИА «Россия сегодня», – у минулому «РИА Новости».

Як повідомив кореспонденту Радіо Свобода Вацлав Радзивинович, на його думку, незадоволення МЗС Росії спричинило його зауваження на брифінгу Марії Захарової, коли йшлося про знесення пам’ятника генералу армії Івану Черняховському у польському місті Пененжно. Тоді Радзивинович заявив, що здивований реакцією Росії на знесення пам’ятника у Польщі у той час, як у російському Калінінграді багато пам’ятників часів Другої світової війни є у недоглянутому стані.

Радзивинович є одним з найвідоміших у Польщі журналістів, які пишуть про Росію. Він автор книги «Росія – Гоголь у часи гугла».

XS
SM
MD
LG