Доступність посилання

ТОП новини

Мітингувальників із Кривого Рогу пропустили на балкон Верховної Ради


На одній з акцій протесту у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року
На одній з акцій протесту у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року

Активістів з Кривого Рогу, які приїхали на віче під стіни парламенту України з вимогою перевиборів у своєму місті, пропустили на балкон Верховної Ради.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти тримають українські прапори і час від часу вигукують «Кривий Ріг».

Пропустити людей на вході до парламенту вимагали народні депутати, зокрема депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв. Між ним і охоронцями сталася невелика сутичка. Співробітники охорони парламенту почали зачиняти двері на вхід і вихід, заблокувавши народних депутатів і мітингувальників на вулиці.

Соболєв завів мітингувальників з Кривого Рогу до Ради «з боєм» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

«Запустіть, будь ласка, людей, щоб вони не мерзли на вулиці», – звернувся до працівників охорони Соболєв.

Перед цим фракція «Самопоміч» заявила, що не голосуватиме за жодні законопроекти, окрім того, який передбачає дострокове припинення повноважень представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула на посаді мера Кривого Рогу і призначення позачергових виборів міського голови на 27 березня 2016 року.

На вулиці все ще залишається декілька десятків мітингувальників із Кривого Рогу.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагає перерахунку голосів. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG