Доступність посилання

ТОП новини

У Боснії затримали 11 осіб за підозрою в зв’язках з «ІД»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Поліція у Боснії і Герцеговині під час спецоперації затримали 11 людей за підозрою у зв’язках з бойовиками радикального угруповання «Ісламська держава».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, затримання провели в боснійській столиці Сараєві – у різних районах міста, як у житлових будинках, так і в місцях, де збираються віряни.

Спецоперація, в якій брали участь близько ста поліцейських, була організована за розпорядженням прокуратури Боснії і Герцеговини.

Поліцейська операція проводилася, в тому числі, поблизу району Райловац, де в листопаді з вогнепальної зброї було вбито двох боснійських військовослужбовців і ще кілька людей отримали поранення. Влада кваліфікували цей напад як теракт. Нападник імовірно був пов’язаний з радикальними групами, пізніше, за даними поліції, він вчинив самогубство. Цей злочин викликав широкий резонанс на тлі повідомлень про загрозу тероризму і посилення заходів безпеки.

За даними поліції, за останні роки понад 150 боснійців вирушили в Ірак і Сирію, щоб воювати на боці «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG