Доступність посилання

ТОП новини

Рада призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу


Під час акції з вимогою призначення нових виборів у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року
Під час акції з вимогою призначення нових виборів у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

За ухвалення відповідного законопроекту у першому читанні і в цілому проголосували 239 депутатів за мінімально необхідних 226.

Документ передбачає дострокове припинення повноважень представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула на посаді мера Кривого Рогу.

Даний закон буде діяти доти, доки у Кривому Розі не буде обраний новий міський голова.

У цей час на вулиці біля Верховної Ради ухвалення законопроекту вимагали кілька десятків мітингувальників з Кривого Рогу. Приїхати у Київ вони вирішили на недільному віче у своєму місті. На даний час на площі Конституції перебуває близько 20 людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

22 грудня депутати Верховної Ради відклали на середу голосування щодо законопроекту щодо виборів у Кривому Розі. Під час винесення цього питання у залу фракція «Самопоміч» разом з низкою інших депутатів блокували трибуну, а депутат Єгор Соболєв силою намагався завести частину мітингувальників на балкон сесійної зали парламенту.

Після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагає перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG