Доступність посилання

ТОП новини

Мінкульт України розширив список загрозливих для нацбезпеки росіян 


Міністерство культури України опублікувало у четвер, 24 грудня, розширений список нев'їзних до України росіян, які загрожують національній безпеці країни України, йдеться на сайті відомства. На сьогодні у списку вказано імена 83 громадян Російської Федерації.

«З наближенням новорічних та різдвяних свят телерадіоорганізації планують демонструвати в ефірі святкові концертно-розважальні програми та фільми. З огляду на це, Мінкультури звертає увагу, що відповідно до закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» демонстрування програм за участі осіб, які включені до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, тягне за собою адміністративну та іншу відповідальність згідно з чинним законодавством», – йдеться в повідомленні.

Міністр культури України В'ячеслав Кириленко у своєму блозі на сайті видання «Українська правда» написав: «Треба рухатися вперед, а не жити весь час колективною «іронією долі», і ностальгія пройде, я вас запевняю».

Міністерство культури України цьогоріч склало на підставі звернень РНБО, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

XS
SM
MD
LG