Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: у Комінтернові є щонайменше 100 бойовиків


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 грудня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 грудня 2015 року

Бойовики угруповання «ДНР» не залишали селище Комінтернове поблизу Маріуполя на Донеччині, заявляє речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

«За нашою інформацією, бойовики цей населений пункт не залишили, їх там є щонайменше сто. Вчора також було зафіксовано один танк і кілька БТРів. Сьогодні їх там не бачили, але це не означає, що їх звідти вивели. Цілком можливо, що вони його десь ховають», – сказав Мотузяник.

За його словами, вчора представники Спостережної моніторингової місії ОБСЄ, які раніше заявляли, що не можуть дістатися до Комінтернова через замінування, відвідали цей населений пункт і планують поїхати туди сьогодні. У СММ ОБСЄ наразі не оприлюднювали даних щодо поїздки.

Щодо інших населених пунктів у цьому районі, за словами Мотузяника, селище Водяне не контролюється бойовиками, «вони його не займали». «Що стосується населеного пункту Заїченко, то він досить давно контролюється НЗФ. Ми неодноразово фіксували факти обстрілів наших позицій саме з цього населеного пункту», – додав речник.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter повідомив, що, за даними розвідки, бойовики залишають Комінтернове. У штабі АТО повідомили, що сепаратисти відводять техніку, щоб «сховатися» від спостерігачів ОБСЄ, а потім, ймовірно, повернуть її.

Бойовики з угруповання «ДНР» заперечують заяви щодо захоплення Комінтернова. За їхніми словами, Київ поширює таку інформацію, «щоб у майбутньому виправдати наступальні дії своїх підрозділів».

Селище Комінтернове розташоване у «сірій зоні» на лінії розмежування, яка не контролюється жодною зі сторін конфлікту.

XS
SM
MD
LG