Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти: студентам з Криму з кожним роком важче підтверджувати свою освіту


Інна Совсун
Інна Совсун

Україна готова приймати студентів з анексованого Росією Криму, проте в українському Міністерстві освіти визнають, що з кожним роком робити це стає складніше. Про це в ефірі Радіо Крим. Реалії сказала перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

Як пояснила заступник міністра, студенти в Криму навчаються за російськими програмами, тому при переведенні до вишів материкової частини України, їм доведеться перескладати іспити з низки дисциплін.

«Це юридично дуже складно, тому що вони більше ніж півтора року провчилися в інших умовах, за іншими програмами і так далі», – сказала Совсун.

За її словами, коли кримчани переводяться в інший український виш, навчальний заклад надає їм можливість перездати екстерном дисципліни, довести, що вони прослухали український матеріал за рік. Це дозволяє студентам з Криму не втрачати рік.

«Тому що вони можуть, наприклад, продовжити навчання не на третьому курсі, на якому вони були на момент окупації, а на четвертому», – сказала вона.

За останніми даними Міносвіти України, майже тисяча жителів анексованого Росією Криму вступили в українські виші в 2015 році. Міністр освіти України Сергій Квіт заявляв, що його відомство ініціює зміни в чинне законодавство, щоб допомогти абітурієнтам з окупованих територій отримати освіту на материковій частині України.

XS
SM
MD
LG