Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: сепаратисти готували провокацію проти спостерігачів ОБСЄ біля Комінтернова


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донеччині біля Комінтернова сепаратисти планували дискредитувати Збройні сили України, ця спроба не вдалася, попереджено загибель представників ОБСЄ, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як повідомляють у Міноборони, 26 грудня до представників української сторони СЦКК (стороною Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) звернулись представники моніторингової місії ОБСЄ з проханням надати дозвіл патрулю місії проїхати з інспекцією під озброєною охороною бойовиків за маршрутом Комінтернове – Водяне.

«Разом з тим, за наявною інформацією, проросійські терористи намагались скерувати патруль СММ ОБСЄ у засідку, де під виглядом перевдягнутих у форму військовослужбовців ЗС України бандити планували обстріляти та знищити представників місії, звинувативши українських військовиків у порушенні ними Мінських домовленостей і нездатності України забезпечити належні умови для виконання місії ОБСЄ своїх функцій у рамках наданого мандату», – заявляють у відомстві.

Проросійські сепаратисти наразі не коментували цих заяв. Про результати візиту Комінтернова 26 грудня спостерігачі місії ОБСЄ ще не повідомляли.

Комінтернове – селище на нейтральній території неподалік Маріуполя, до цього селища цього тижня заходили з військовою технікою бойовики угруповання «ДНР». В ОБСЄ повідомили, що їхні спостерігачі 24 грудня змогли відвідати селище Комінтернове неподалік Маріуполя тільки під наглядом бойовиків із угруповання «ДНР». Тоді на головній вулиці селища спостерігачі побачили багато свіжих слідів гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків.

XS
SM
MD
LG