Доступність посилання

ТОП новини

У Петербурзі і Москві поклали квіти у пам'ять про Влада Колесникова


Влад Колесников
Влад Колесников

У російському Санкт-Петербурзі 28 грудня декілька громадянських активістів прийшли до консульства України та принесли квіти у пам’ять про Влада Колесникова, юнака, що виступав проти війни з Україною.

25 грудня Влад вчинив сомогубство у місті Жигулівськ Самарської області Росії. Але активісти, які прийшли до українського консульству, вважають, що це було доведення до самогубства, оскільки хлопця цькували.

«Що буде, якщо студент прийде у свій технікум та скаже всім, що війну потрібно зупинити, Крим повернути, а Вову відправити у відставку? Рівно за 5 хвилин, як я переступив поріг, мені обіцяли розбити морду мої ж однокурсники, вчителі дуже «м’яко» радили прибрати прапор, а за 40 хвилин я зустрів бухого слюсаря, який люто мені доводив, що він «ветеран війни за Крим», і що мене закопає, якщо я не вирву прапор з футболки», – писав на своїй сторінці у Facebook.

Багато хто сумнівається у самогубстві юнака ще й тому, що відомо, що він зі своїм другом Миколою збирався після Нового року переїхати до української Одеси, де їм вже підібрали квартиру.

«Мені навіть не так важливо, що саме сталося з Владом Колесниковим – вбивство, самогубство чи доведення до самогубства: все одно це трапилося тому, що через нав’язування пропаганди ворожнечі до України, люди не здатні адекватно мислити, вони стають агресивними. Не було б цієї пропаганди, не було б і трагедії», – говорить Данте Теодорі, один з активістів, які прийшли до українського консульства.

Квіти біля українського посольства у Петербурзі змогли покласти лише троє людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода, насправді людей прийшло набагато більше, але вони злякалися великого скупчення поліцейських і не зважилися підійти ближче.

У російських активістів, що поклали квіти, співробітники поліції переписали паспортні дані, і з розмови з правоохоронцями активісти зрозуміли, що ті очікували якоїсь несанкціонованої акції. Але оскільки люди поклали лише квіти, поліція нікого не затримувала.

Громадські активісти принесли квіти й до посольства України в Москві.

XS
SM
MD
LG