Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжить розгляд справи російських спецпризначенців 12 січня


Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання в суді, архівне фото
Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання в суді, архівне фото

Голосіївський районний суд Києва продовжить розгляд справи російських спецназівців Євгенія Єрофеєва і Олександра Александрова 12 січня.

Під час сьогоднішнього засідання допитали двох свідків сторони обвинувачення – командира 92-ої бригади Збройних сил України і співробітника Служби безпеки України.

Раніше сьогодні адвокат російського спецпризначенця Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська заявила про тиск на неї з боку прокуратури і попросила суд надати охорону. Суд це клопотання не задовольнив.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG