Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у Корбана вилучили «чорну бухгалтерію» з платіжками деяким депутатам


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генпрокуратура під час обшуку в помешканні лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана вилучила «чорну бухгалтерію», яка може свідчити про виплати низці народних депутатів. Про це заявили слідчий Головного слідчого управління ГПУ Микола Макеєв і прокурор ГПУ Валерій Карпунцов.

«У ході обшуків вилучено «чорну» бухгалтерію та записи, в яких зазначені витрати на фінансування народних депутатів, зокрема членів партії «Укроп», із зазначенням прізвищ Бориса Філатова, Володимира Парасюка, Андрія Денисенка, Віталія Купрія», – сказали вони.

Слідчі прокуратури продемонстрували копії вилучених платіжок, які, на думку прокурорів, свідчать про значні виплати депутатам Ради.

«Отримання цих коштів депутати «відпрацьовували», ймовірно, надаючи певні послуги, з’являючись, наприклад, на судові засідання та вчиняючи різні дії з метою збурювання громадськості: викрикували лозунги, зчиняли бійки в судах, а також виступали в ЗМІ, поливаючи брудом опонентів своїх «роботодавців» на замовлення», – припускають у ГПУ.

Наразі Філатов, Парасюк, Денисенко, Купрій цих заяв не коментували.

Вчора Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід лідерові «Укропу» Геннадієві Корбану із домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG