Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина почала головувати в ОБСЄ, пріоритетом називає вирішення конфлікту в Україні


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Німеччина, яка з 1 січня почала головувати в Організації з безпеки і співпраці в Європі, заявляє, що пріоритетом на цей рік залишатиметься досягнення політичного вирішення конфлікту на сході України.

Як заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, якого цитує прес-служба ОБСЄ, країна «перебирає на себе нову роль у неспокійні часи». «Стоячи перед, ймовірно, найсерйознішою кризою в питанні миру й безпеки Європи від кінця Холодної війни, Німеччина готова взяти на себе відповідальність», – сказав Штайнмаєр.

«Досягнення політичного вирішення конфлікту довкола України і далі буде ключовим пріоритетом у 2016 році. За останні два роки ми бачили, що ОБСЄ може забезпечити інструменти для просування деескалації і діалогу. Ми маємо продовжити йти цим шляхом», – додав він.

Крім того, Німеччина обіцяє працювати над врегулюванням інших невирішених конфліктів в межах країн-членів ОБСЄ і намагатиметься зміцнити потенціал ОБСЄ в реагуванні на конфлікти.

Міністр закордонних справ Німеччини презентує програму німецького головування 14 січня на Постійній раді ОБСЄ у Відні.

Конфлікт на сході України між урядовими силами, з одного боку, і проросійськими бойовиками і російськими військовими з іншого, триває від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, загинули понад дев’ять тисяч людей.

Організація з безпеки і співпраці в Європі намагається допомогти у врегулюванні конфлікту. Для цього ОБСЄ стала посередником в укладенні Мінських угод. Крім того, в Україні, зокрема, й на сході держави працюють спостерігачі ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG