Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський закликав відмовитися від байдужості і фальшивого нейтралітету


Папа Франциск
Папа Франциск

У перший день 2016 року папа Римський Франциск закликав докласти зусиль для припинення конфліктів у світі. Під час традиційної новорічної меси у Ватикані понтифік заявив, що настав час покласти край «зарозумілості сильних», яка витісняє слабких на задвірки суспільства, а також відкинути байдужість і «фальшивий нейтралітет» стосовно конфліктів, голоду і переслідувань, які сприяють зростанню числа біженців.

«Як може прийти спасіння, коли ми є свідками того, як численні чоловіки, жінки і діти втікають від війни, голоду, переслідувань, готові ризикнути своїм життям, щоб знайти повагу до своїх фундаментальних прав?» – сказав папа Римський.

Понтифік наголосив на необхідності «подолати відмінності, які перешкоджають солідарності».

У Різдвяній промові папа Франциск закликав до солідарності з мігрантами, високо оцінивши зусилля тих, хто дає їм притулок. Він також вкотре закликав до миру на Близькому Сході, в Африці й інших регіонів, охоплених конфліктами.

Раніше Міжнародна організація з міграції і агентство ООН у справах біженців повідомили, що понад мільйон біженців і мігрантів прибули до Європейського союзу цього року. За даними організацій, 3,6 тисячі загинули або зникли.

XS
SM
MD
LG