Доступність посилання

ТОП новини

«Бандерівський» марш у Дніпропетровську відбувся з «фаєрами»


У Дніпропетровську відбувся марш, приурочений до дня народження Степана Бандери. Десятки учасників, представників патріотичних громадських організацій, під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами пройшли центральною частиною міста від Алеї Героїв до пам’ятника Тарасові Шевченкові.

Люди йшли під звуки барабана і скандували гасла «Слава Україні! Героям слава!», «Бандера, Шухевич – герої України!», «Січеслав!» тощо, співали гімн України. На півдорозі, в районі будівлі міської ради, учасники акції запалили «фаєри».

За словами активістів, у Дніпропетровську назріла необхідність перейменування «недодекомунізованої» вулиці Леніна на вулицю Степана Бандери.

«Ім’я Бандери – це, поза всяким сумнівом, десь міф, десь – це наш прапор, для когось це – мем. Це ім’я сьогодні в дійсності грає всіма барвами, ідеї Бандери саме зараз живуть і перемагають. І немає нічого дивного, що в місті Дніпропетровську, яке, ми переконані, матиме українську назву, без Петровського, одна з центральних вулиць, вулиця Леніна, буде мати назву Степана Бандери», – говорили організатори акції.

Попри 15-градусний мороз, в акції взяли участь і молодь, і літні люди.

Два дні тому активісти ВО «Свобода» встановили пам’ятний знак Бандері на в’їзді до Дніпропетровська.

Степан Бандера – український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху, провідник Організації українських націоналістів. Народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року в Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.

XS
SM
MD
LG