Доступність посилання

ТОП новини

На тілі нападника на поліцейську дільницю у Парижі виявили прапор «Ісламської держави»


Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава»
Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава»

Французька прокуратура розпочала розслідування за статтею тероризм після того, як поліція застрелила чоловіка, що намагався атакувати поліцейський відділок у Парижі.

Паризький прокурор Франсуа Молін повідомив 7 січня, що на тілі чоловіка був знайдений листок з зображенням прапора угруповання «Ісламська держава» і написом арабською мовою про взяття цим угрупованням відповідальності за напад.

Раніше у четвер французька поліція застрелила чоловіка, коли він намагався потрапити у поліцейський відділок. Він був одягнений у підроблений пояс смертника, мав ніж і дроти на тілі.

Речник французького МВС раніше повідомляв, що чоловік, можливо, мав на собі пояс з вибухівкою, коли він намагався увійти у поліцейський відділок, вигукуючи «Аллагу Акбар».

Стрілянина сталася незабаром після того, як президент Франції Франсуа Олланд вшанував пам’ять поліцейських, загиблих при виконанні службових обов’язків, у тому числі трьох поліцейських застрелених у січні минулого року.

Інцидент стався у річницю нападів бойовиків у минулому році на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo у французькій столиці.

XS
SM
MD
LG