Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама в останньому щорічному посланні на посаді президента прозвітує про ситуацію в США


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

У вівторок, 12 січня, президент США Барак Обама виступить на об'єднаному засіданні Конгресу зі своїм останнім щорічним посланням про ситуацію в країні. Як повідомили у Білому домі, замість традиційного оголошення ініціатив, які адміністрація планує на поточний рік, Обама присвятить свій виступ довготривалим викликам, перед якими постали США.

Очікується, що ключовими у виступі будуть теми війн на Близькому Сході, питання боротьби з тероризмом і проблема біженців.

Значну увагу, як прогнозують, Обама присвятить проблемі контролю над продажем зброї в США, з огляду на недавній теракт у Сан-Бернардіно, і поговорить про долю 5 мільйонів незаконних іммігрантів з Латинської Америки, яких президент хоче захистити від депортації. Йдеться зокрема про батьків малолітніх дітей – громадян США, або тих, що потрапили до США в юному віці. Американські суди поки блокують цю ініціативу Барака Обами.

У відео на сайті Білого дому перед запланованим виступом президент Барак Обама заявив, що жодного разу з моменту приходу до влади 7 років тому, навіть в умовах глибокої фінансово-економічної кризи, він не був настільки оптимістично налаштований щодо перспектив на найближчий рік, аніж сьогодні.

Аналітики у США переконані, що домінування республіканців в обох палатах Конгресу США робить малоймовірним ухвалення важливих ініціатив адміністрації Обами в останній рік його правління.

XS
SM
MD
LG