Доступність посилання

ТОП новини

ЮНІСЕФ: кожна четверта дитина у країнах зі збройними конфліктами не ходить до школи 


©Shutterstock
©Shutterstock

Одна з чотирьох дітей, що зростають у країнах зі збройними конфліктами, не має можливості ходити до школи, найскладніша ситуація – в Афганістані. Про це йдеться у звіті Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ із даними моніторингу чотирьох країн – Афганістану, Судану, Південного Судану та Нігеру.

За оцінками дослідників, 24 мільйони дітей шкільного віку не ходять до закладів освіти в 22 країн, що постраждали від конфлікту. Найбільша частка таких дітей у Південному Судані – 51%, у Нігері – 47%, в Судані – 41% і 40 відсотків дітей не ходять до школи в Афганістані.

«Коли діти не ходять до школи, вони перебувають у підвищеній небезпеці через зловживання, експлуатацію та вербування в озброєні групи…Школа озброює дітей знаннями і навичками, необхідними для відновлення своїх громад після того, як конфлікт закінчиться», – сказав голова освітніх програм ЮНІСЕФ Джо Борн.

Освіта є однією з найменш фінансованих гуманітарними місіями галузей. Позаторік вона отримала лише 2% гуманітарної допомоги, тоді як на потреби освіти у конфліктних зонах треба удесятеро більше, наголошують в ООН.

XS
SM
MD
LG