Доступність посилання

ТОП новини

Рівненщина: прихожани УПЦ КП пікетували ОДА


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Близько сотні селян із Дубенського району Рівненщини 12 січня вимагали від обласної ради та облдержадміністрації ухвалити рішення про невизнання законності передачі приміщенні Птицької церкви Українській православній церкві (Московського патріархату) у 1996 році.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, люди прорвалися через охорону і почали вимагати зустрічі з головою Рівненської ОДА Віталієм Чугунніковим.

Після прибуття голови облдержадміністрації прихожани та священики УПЦ (КП) провели з ним закриту зустріч, метою якої, за словами Віталія Чугуннікова, був пошук законних шляхів для надання можливості прихожанам УПЦ Київського патріархату користуватися приміщенням храму почергово з парафіянами УПЦ (Московського патріархату).

Віталій Чугунніков вважає, що у Птичі «немає конфлікту між громадами, а є конфлікт інтересів між двома церквами». Чиновник зазначив, що адміністрація «не має повноважень ухвалювати будь-які рішення щодо приватної власності».

Натомість благочинний Дубенського району Ігор Загребельний заявив, що його вірні домагаються не приміщення храму, а лише права на користування ним.

Конфлікт у Птичі за приміщення церкви триває понад рік.

На цю ж тему:

08.01.2016
За 2 роки в Україні Московський патріархат втратив до 70 парафій – Єленський

«У тих випадках, коли священик поводить себе по-антиукраїнськи на парафії, такі переходи не бувають рідкісними» далі

03.01.2016
Чи втратить Московський патріархат в Україні свої парафії?

Українська православна церква (Московського патріархату) фактично є агентом іншої держави далі

XS
SM
MD
LG