Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд відмовився долучити до справи документи, які адвокати Савченко отримали в Україні


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії відмовився долучити до матеріалів справи документи, які адвокати українки Надії Савченко отримали в Україні.

За словами адвоката Іллі Новікова, серед цих документів – протоколи допитів у рамках кримінальної справи про викрадення Савченко, а також експертизи, які, на думку адвокатів, повинні довести, що вона була взята в полон до того, як під артобстрілом постраждали російські журналісти.

Новіков також повідомив, що журналістам заборонили робити фото Савченко в суді.

17 грудня 2015 року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти продовження терміну перебування під вартою. Як повідомив 12 січня адвокат Савченко Микола Полозов, стан здоров’я його підзахисної викликає побоювання, вона втратила вже 15 кілограмів.

У грудні 2015 року суд у Донецьку Ростовської області Росії продовжив арешт громадянки України Надії Савченко до 16 квітня 2016 року.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG