Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: найближчим часом звільнять з полону понад 50 людей


За підсумками сьогоднішнього засідання контактної групи у Мінську домовилися про звільнення з полону найближчим часом понад 50 людей з обох сторін конфлікту, повідомила прес-секретар представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Особливу увагу приділили питанню повернення українських громадян з полону. За ініціативою України всі сторони дійшли взаємної згоди найближчим часом звільнити більше 50 людей з обох сторін, в першу чергу, поранених, важко хворих і жінок», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, також на зустрічі погодилися, що міжнародні гуманітарні організації, зокрема, Міжнародний комітет Червоного Хреста повинні бути допущені до ув’язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Також МКЧХ має бути допущений до українських громадян, які незаконно утримуються в окремих районах Донбасу, додає Оліфер.

Наприкінці 2015 року уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, в списку полонених – 139 українців.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG