Доступність посилання

ТОП новини

Сторони конфлікту в Сирії негуманно ставляться до цивільних – генсекретар ООН


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Сторони конфлікту в Сирії демонструють «нелюдське» і «жахливе» ставлення до цивільного населення країни. Про це 14 січня заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Він назвав створення штучного голоду в обложених містах військовим злочином.

«Дозвольте мені висловитися абсолютно ясно: використання голоду як знаряддя війни – це військовий злочин. Назвати цивільне населення заручниками було б занадто м’яко: заручників годують. Страшні образи людей, що голодують у місті Мадайя, – це свідчення моральної деградації в перебігу війни, яка вже і так давно демонструє жахливу глибину людської жорстокості», – сказав Пан Гі Мун.

11 січня вперше за багато місяців вантажі продовольства прийшли до міста Мадайя, яке блокують урядові війська, а також у два шиїтські села в провінції Ідліб, які перебувають у кільці оточення повстанців. 14 січня туди ж надійшли додаткові партії продуктів.

На вимогу Франції, Великої Британії та Сполучених Штатів 15 січня відбудеться засідання Ради безпеки ООН. На ньому буде оприлюднена доповідь, присвячена становищу 400 тисяч сирійців, які перебувають в оточених містах. З них 200 тисяч – у районах, контрольованих угрупованням «Ісламська держава», ще 180 тисяч – у місцях, які контролює уряд, решта – в населених пунктах, контрольованих опозицією.

XS
SM
MD
LG