Доступність посилання

ТОП новини

Українське питання продовжує залишатися для ЄС у списку невирішених – Юнкер


Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер (©Shutterstock)
Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер (©Shutterstock)

Українське питання, що непокоїло Європейський союз протягом минулого року, залишається невирішеною проблемою і для 2016 року. Таку думку висловив сьогодні в Брюсселі голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. Підбиваючи підсумки роботи Єврокомісії за 2015-й, він звернув увагу на складну ситуацію в Україні, «грецьку проблему» та кризу, спровоковану масовою міграцією на європейський континент.

«Кортеж невирішених проблем виявився довгим і до цього списку долучаться й нові…Я зустрічав у 2015-му році президента України щонайменше шість разів. Ми були змушені займатися Росією і я тричі мав зустрічі з президентом (Росії) Путіним, включно з наслідками зненацька виниклого в ЄС феномену тероризму, що атакував європейців і за межами Європи», – заявив Юнкер.

ЄС активно відстоює так званий «мінський процес» з врегулювання конфлікту на Донбасі та не визнає незаконної анексії Криму Російською Федерацією. З огляду на дестабілізацію українського сходу та агресію Росії, країни Заходу запровадили проти Москви санкції, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей.

Наприкінці року Європейська комісія заявила, що Україна виконала всі критерії для лібералізації Європейським Союзом візового режиму для громадян України. З початку 2016 року між ЄС та Україною запрацювала також поглиблена та всеохопна зона вільної торгівлі.

XS
SM
MD
LG