Доступність посилання

ТОП новини

Свідок: сепаратисти поранили Савченко, коли вона викликала допомогу для поранених


Надія Савченко
Надія Савченко

Бойовики поранили українську громадянку Надію Савченко, коли вона намагалася по телефону викликати допомогу для поранених українських бійців, заявив під час допиту в російському суді свідок захисту, військовий Збройних сил України Іван Руснак. Він є очевидцем подій 17 червня 2014 року, коли Савченко потрапила в полон до сепаратистів.

При цьому Руснак свідчив про те, що у Савченко не було з собою рюкзака з біноклем і рацією, а був медпакет для надання першої допомоги.

Про те, що в момент затримання у Савченко був рюкзак з біноклем і рацією, заявляє сторона обвинувачення, яке наполягає, що вона корегувала артилерійський вогонь.

У грудні 2015 року суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня 2016 року.

Від 18 грудня Савченко оголосила голодування. За словами адвокатів, після оголошення вироку українка планує оголосити сухе голодування, вимагаючи звільнення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG