Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині затримали першого підозрюваного в сексуальних зловживаннях у Кельні на Новий рік


Новорічні святкування в центрі Кельна, ніч на 1 січня 2016 року
Новорічні святкування в центрі Кельна, ніч на 1 січня 2016 року

У Німеччині поліція повідомила про затримання першого підозрюваного в участі в масових нападах із сексуальним підтекстом, що сталися в Кельні під час вуличних святкувань Нового року.

За словами прокурорів, 26-річного алжирця затримали в будинку для біженців у сусідньому містечку Керпені на вихідні. Його звинувачують в обмацуванні жінки і крадіжці її мобільного телефона.

Також на вихідних затримали ще двох шукачів притулку з Алжиру. Їх звинувачують у крадіжках у Кельні під час новорічних святкувань.

Іще п’ять осіб, звинувачених у крадіжках новорічної ночі в Кельні, були затримані раніше.

Після того, як події новорічної ночі в центрі Кельна, на площі біля головного вокзалу і відомого собору, набули розголосу, вже майже 500 жінок подали заяви про сексуальні зловживання, яких вони тоді зазнали, з них три жінки заявили про зґвалтування. Ще сотні людей заявили про крадіжки. Більшість причетних до зловживань і крадіжок, за даними поліції, виглядали як особи «арабського або північноафриканського походження». Ці події викликали дискусії щодо доцільності для Німеччини приймати біженців, хоча поліція звертала увагу, що більшість нападників складали не нові прибульці в пошуках притулку, а давні іммігранти, місцеві дрібні злодії, що вже давно живуть у Кельні, а тактика обмацування жертви полегшує головну мету злочину – крадіжку.

Протягом минулого року Німеччина прийняла, за оцінками, близько 1 мільйона 100 тисяч шукачів притулку.

XS
SM
MD
LG