Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив план заходів з адаптації до мирного життя учасників АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України затвердив план міжвідомчих заходів з адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції. Про це йдеться в урядовому розпорядженні №10-р від 13 січня 2016 року.

Згідно з планом, Мінсоцполітики та Державна служба зайнятості повинні організувати для учасників АТО та членів їхніх сімей професійне навчання, спрямоване на формування навичок провадження підприємницької діяльності.

Крім того, Мінсоцполітики, Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, обласні та Київська міська держадміністрації мають сприяти утворенню груп підтримки самодопомоги та взаємодопомоги для учасників антитерористичної операції та залученню їх до таких груп.

Уряд доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській державним адміністраціям забезпечити виконання плану міжвідомчих заходів та подавати щомісяця до 10-го числа Мінсоцполітики інформацію про стан виконання плану міжвідомчих заходів для її узагальнення та подання до 25-го числа Кабміну.

За даними Мінсоцполітики, станом на жовтень 2015 року статус учасника АТО в Україні отримали 124 тисячі 457 людей.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, на сході України загинуло понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG