Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС попереджають про нові інформатаки проти України


Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба прогнозує, що в останні два тижні перед запланованим на 6 квітня у Нідерландах референдумом щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС очікується найбільша кількість інформаційних атак.

«Кількість провокацій в інформаційному просторі збільшуватиметься у міру наближення дня референдуму», – сказав Кулеба.

У зв’язку з цим він закликав всіх, хто стежить за цією темою, уважно ставитися до інформації, що з’являється, зазначивши, що «це той момент, коли краще тричі перевірити перед тим, як один раз натискати кнопку Enter і запустити інформацію для широкого кола».

Кулеба розповів, що противники угоди про асоціацію використовуватимуть «аргументи війни і корупцію».

«Референдум не вб’є Угоди про асоціацію, але однозначно створить політичне і юридичне тло, щоб угода повністю юридично й офіційно не набула чинності, хоча її застосування продовжиться в тому порядку, в якому вона застосовується нині», – наголосив Кулеба.

За словами дипломата, запланований референдум «не стільки проти України, скільки проти ЄС, це атака на європейські цінності».

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна – ЄС на 6 квітня 2016 року. У цьому органі наголосили, що референдум не має зобов’язуючого характеру, його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Під час візиту до Нідерландів 27 листопада президент України Петро Порошенко заявив, що українці сподіваються на «мудре рішення» громадян Нідерландів на референдумі щодо цієї угоди.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що негативний результат нідерландського референдуму щодо Угоди про асоціацію з Україною буде вигідний Росії і може призвести «до континентальної кризи».

XS
SM
MD
LG