Доступність посилання

ТОП новини

Логвинський: прокуратура порушила справу через мапи з «російським Кримом»


Мапа Росії з окупованим Кримом у рекламній кампанії Coca-Cola (архівний скрін-шот)
Мапа Росії з окупованим Кримом у рекламній кампанії Coca-Cola (архівний скрін-шот)

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генеральній прокуратурі України порушила справу проти посадових осіб компаній Coca-Cola і PepsiCo за зображення Криму частиною Росії. Про це у Facebook повідомив депутат Верховної Ради Георгій Логвинський.

«Посадові особи «Кока-Кола» і «Пепсі» таки можуть сісти до в’язниці. Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364-1 Кримінального кодексу України. Сьогодні отримав офіційну відповідь прокуратури Автономної Республіки Крим про те, що 11.01.2016 року розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України. Щодо злочинів, передбачених статтями 110 та 229 КК України, триває перевірка», – повідомив Логвинський.

6 січня цей же депутат подав заяву до прокуратури з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо посадових осіб компаній Сoca-Cola і PepsiCo.

Уранці 5 січня російське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за публікацію карти Росії, на якій були відсутні деякі частини цієї країни, зокрема Калінінградська область і Курильські острови, не було там і окупованого Криму. Цю мапу замінили іншою, де Крим був позначений як нібито територія Росії.

Це вже викликало хвилю обурення серед українських користувачів соцмереж, багато з яких закликали бойкотувати продукцію компанії Coca-Cola. Після того, як навколо цього спалахнув скандал, Coca-Cola взагалі зняла цю карту зі своєї сторінки в російській соцмережі «ВКонтакте», де вона була поширена.

У той же день українське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за «непорозуміння» через публікацію карти Росії, на якій Крим був зображений як частина території цієї країни. 7 січня головний офіс компанії Coca-Cola офіційно вибачився перед Україною.

Компанія PepsiCo також зняла з сайту свого російського представництва матеріали, що містили мапу Росії, на якій під виглядом частини території цієї країни був зображений тимчасово окупований український Крим.

Компанія PepsiCo наразі не оголошувала своєї позиції щодо публікації мап із «російським Кримом».

На цю ж тему:

07.01.2016
Компанія Coca-Cola офіційно вибачилася за мапи з «російським Кримом» (документ)
далі

05.01.2016
«Краще узвар!» – соцмережі про Крим і Coca-Cola

В українських соцмережах не на жарт образилися на Coca-Cola за Крим далі

06.01.2016
У Криму продають Coca-Cola виробництва і України, і Росії
далі

09.01.2016
МЗС України вимагає від італійського видання правильно визначити належність Криму

«Технічна помилка або свідома провокація, «яка є викликом територіальній цілісності України, ігнорують консолідовану позицію ЄС та ООН» – посол далі

XS
SM
MD
LG