Доступність посилання

ТОП новини

Полторак: питання про 7-у хвилю мобілізації сьогодні не стоїть


Степан Полторак
Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що на даний час питання про оголошення сьомої хвилі мобілізації не стоїть.

«Чи буде сьома хвиля мобілізації – це багато від чого залежить. Ми зараз дивимося, чи є необхідність, Генштаб робить розрахунки. Я сподіваюся на збільшення кількості охочих служити у ЗСУ на контракті. Багато чинників впливають на це, але питання сьогодні не стоїть», – сказав він.

Водночас Полторак повідомив, що військкоми відвідують військовозобов’язаних громадян виключно з метою постановки їх на облік.

«Не треба боятися цього. Треба відкривати, треба спілкуватися із представниками військкоматів, і не буде непорозумінь... Не завжди прихід військкома є проблемою для родини», – сказав міністр.

Він додав, що під час президентства Віктора Януковича в Міноборони були знищені майже всі документи з обліку військовозобов’язаних, і зараз їх необхідно терміново відновити.

15 січня у Генеральному штабі Збройних сил України заявляли про намір провести сьому хвилю мобілізації, однак точних термінів її початку не вказували. Перед цим з’являлася інформація про те, що сьома хвиля мобілізації в Україні може розпочатися наприкінці зими – на початку весни 2016 року.

XS
SM
MD
LG