Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко після зустрічі з Лаґард: ми досягли домовленості


Крістін Лаґард і Петро Порошенко, архівне фото
Крістін Лаґард і Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко у Давосі провів зустріч з директором-розпорядником МВФ Крістін Лаґард і заявляє про домовленість в обговоренні наступного меморандуму з МВФ.

«Ми досягли домовленості, і, з моєї точки зору, амбітна програма реформ допоможе Україні в 2016 році, і я дякую за це Крістін Лаґард», – сказав Порошенко.

Як повідомляє прес-служба президента України, Лаґард відзначила продуктивний характер розмови з президентом, під час якої обговорили розвиток економічної ситуації в світі та в Україні, хід реформ та бюджет на 2016 рік.

«В нас була плідна розмова, яка допоможе, сподіваюсь, завершенню переговорів щодо меморандуму, над яким працюють наші команди», – зазначила директор-розпорядник МВФ.

Наразі прес-служба МВФ про результати цієї зустрічі не повідомляє.

У містечку Давосі у Швейцарії розпочалися щорічні збори Всесвітнього економічного форуму, вони триватимуть до 23 січня.

Напередодні речник президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці у Twitter повідомив, що Петро Порошенко 20–22 січня братиме участь у щорічній зустрічі Всесвітнього економічного форуму у Давосі, «де зустрінеться, зокрема, з керівниками МВФ, Червоного Хреста та керівниками держав».

Як заявив у коментарі Радіо Свобода голова Комітету економістів України Андрій Новак, під час запланованих зустрічей з керівниками МВФ у Давосі українська делегація на чолі з Порошенком спробує домогтися розширення програми фінансування або ж прискорити виплату чергового траншу.

Очікується, що місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України у січні і перебуватиме у Києві впродовж двох тижнів.

Верховна Рада України вночі 25 грудня 2015 року ухвалила державний бюджет на 2016 рік. Ухвалення бюджету є важливою складовою для отримання наступного траншу за програмою розширеного фінансування з боку МВФ на суму 1,7 мільярда доларів у рамках чотирирічної програми співпраці загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG