Доступність посилання

ТОП новини

У школах Кривого Рогу вирішили запровадити адресний карантин через грип


У школах Кривого Рогу запроваджують адресний карантин – таке рішення ухвалила Криворізька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поінформували у міськраді.

За повідомленням, рішення почне діяти з п’ятниці, 21 січня, «для того, щоб не допустити спалаху епідемії грипу».

Окрім того, з цього ж дня в місті обмежать проведення масових заходів із участю дітей.

Із понеділка, 18 січня, у Кривому Розі вже діють обмежувальні заходи в лікарнях: там запровадили режим використання респіраторних масок, обмежили відвідування хворих, посилили дезінфекційний режим.

«Була забезпечена своєчасна – ще у грудні – вакцинація медичних працівників, дітей-сиріт, дітей-інвалідів та одиноких пенсіонерів в інтернатах. Завдяки цьому в нас не така критична ситуація, як в інших містах», – повідомив заступник начальника відділу охорони здоров’я міськради Олександр Лук’яненко.

За даними медиків, вже до кінця цього тижня у Дніпропетровській області очікується перевищення епідеміологічного порогу, а до кінця наступного – входження у стан епідемії.

Як повідомив начальник СЕС у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв, у регіоні зафіксоване стрімке зростання кількості хворих на ГРВІ, наразі їх 23 тисячі, і це удвічі більше, ніж минулого тижня.

Карантин у навчальних закладах через підвищення захворюваності на грип і ГРВІ запроваджений і в інших містах України, зокрема у Києві, Чернівцях, Одесі.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні станом на четвер, 21 січня від грипу померли 60 людей із початку епідемічного сезону у жовтні 2014 року.

XS
SM
MD
LG