Доступність посилання

ТОП новини

Новий голова ПАРЄ: Росія має сприяти поверненню Україні контролю над її територіями


Педро Аграмунт
Педро Аграмунт

Новообраний голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликає Росію сприяти відновленню контролю України над її територіями.

«Ситуація в Україні залишається дуже небезпечною. У регіонах, підконтрольних сепаратистам, повідомляють про серйозні порушення людських прав. Раді Європи мають надати доступ до цих територій для подальшого розслідування», – сказав Аграмунт на засіданні ПАРЄ.

«Конфлікт в Україні, який вже забрав понад дев’ять тисяч життів і зруйнував сотні сімей, має припинитися, і це наша відповідальність, як європейців, вирішити його. Європі потрібне справжнє і щире примирення, бо конфронтація суперечить нашим інтересам. Росія має важливу роль у цьому процесі і повинна продемонструвати повагу до цінностей і стандартів, які ми поділяємо», – додав він.

Голова ПАРЄ також наголосив на необхідності звільнення делегата ПАРЄ від України Надії Савченко, яка перебуває під судом у Росії.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України, який почався у квітні 2014 року, загинули понад дев’ять тисяч людей, більше ніж 20,5 тисяч були поранені.

XS
SM
MD
LG