Доступність посилання

ТОП новини

У Києві у СІЗО проводять інспекторську перевірку


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Прокуратура Києва та Державна пенітенціарна служба (ДПСУ) проводять комплексну інспекторську перевірку діяльності Київського слідчого ізолятора.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, СІЗО перевіряють «з питань організації охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення, матеріально-побутового забезпечення, організації охорони, нагляду та ізоляції ув’язнених, а також дотримання протипожежної безпеки».

«У рамках заходів також буде проведено перевірку організації оперативно-розшукової роботи в слідчому ізоляторі та організацію соціально-психологічної роботи з ув’язненими та засудженими», – додають у відомстві.

Перевірка триватиме до 29 січня.

1 січня в Лук’янівському СІЗО помер затриманий Макар Колесников. За попередніми висновками, причиною смерті став геморагічний панкреатит. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Після смерті Колесникова в СІЗО, 4 січня кілька десятків активістів зібралися біля будівлі СІЗО, вони вимагали, серед іншого, з’ясувати, чи надали Колесникову медичну допомогу. Генеральний прокурор Віктор Шокін взяв під особистий контроль досудове розслідування цього випадку.

XS
SM
MD
LG