Доступність посилання

ТОП новини

Під стінами парламенту мітингують за призначення виборів мера Кривого Рогу


©Shutterstock
©Shutterstock

Декілька десятків громадських активістів мітингують під стінами Верховної Ради з вимогою підписання закону про призначення виборів мера Кривого Рогу. Люди викрикують «Вілкул геть», «Підпишіть закон» та «Кривий Ріг за чесні вибори».

Також активісти тримають плакати «Порошенко і Гройсман, не будьте вілкулами – підпишіть закон», «Вже терпцю урвався вкрай! Чесні вибори давай», «Перевибори для всіх! Пожалійте Кривий Ріг», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Постанова щодо скасування результатів виборів у Кривому Розі стоїть першою у порядку денному засідання Верховної Ради 26 січня.

Раніше голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявляв, що закон про вибори у Кривому Розі слід підписати до середи. Водночас спікер парламенту Володимир Гройсман пояснив, що не може підписати закон про вибори у Кривому Розі, доки в Раді не проголосували постанову про скасування результатів голосування за цей закон.

23 грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження криворізького міського голови Юрія Вілкула і призначила позачергові вибори Криворізького міського голови на 27 березня 2016 року.

20 січня декілька мешканців Кривого Рогу оголосили безстрокове голодування. У президентській фракції ці дії назвали політичним піаром.

XS
SM
MD
LG