Доступність посилання

ТОП новини

Яресько: МВФ не має зауважень до закону про держбюджет-2016


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько заявляє, що Міжнародний валютний фонд не має зауважень до ухваленого закону про державний бюджет на 2016 рік.

«Щодо бюджету немає якихось зауважень за нашими зобов’язаннями перед МВФ. У принципі, він прийнятий у цілому», – сказала вона.

Наприкінці минулого тижня під час всесвітнього економічного форуму в Давосі українська делегація зустрілася з директором-розпорядником МВФ Крістін Лаґард. Як звітували тоді в Міністерстві фінансів, головними темами зустрічі були фінальний текст оновленого меморандуму щодо співпраці України і МВФ, ухвалений бюджет-2016, зменшення загального рівня видатків державних фінансів України з 53% від ВВП у 2015 році до прогнозованих 44% від ВВП у 2016 році. МВФ тоді про результати цієї зустрічі не повідомляв.

Верховна Рада України вночі 25 грудня 2015 року ухвалила державний бюджет на 2016 рік. Ухвалення бюджету є важливою складовою для отримання наступного траншу за програмою розширеного фінансування з боку МВФ на суму 1,7 мільярда доларів у рамках чотирирічної програми співпраці загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG